Så fungerar Carsmart

Underlättar jobbet med vagnparken

Carsmart förser dig med systemlösningen du behöver för att administrera  din vagnpark. Du sitter med andra ord i förarsätet och kan göra ändringar i systemet. Exempelvis flyttar du enkelt fordon mellan avdelningar.

 

Med Carsmart får du all  information om din vagnpark på ett ställe och du tar kontroll över alla data om dina fordon. Du har direkttillgång till bland annat vagnparkens kostnader, klimatpåverkan, besiktningsdata, körförbud, drivmedelskort och förbrukning.

 

Carsmart hanterar alla drivmedelsupplägg så som förmånsbeskattat drivmedel, delat drivmedel och milersättning. Är du löneadministratör tar du själv ut rapporter till varje lönekörning precis när du vill. Borta är tiden då du behövde leta efter data i flera olika system för att skapa rapporter.

Oberoende av finansieringspartner

Carsmart fungerar oberoende av finansieringspartner och passar dig bra som har finansiell leasing eller äger dina fordon. Bygger din vagnpark på en operationell leasingmodell hjälper vi dig i övergången till finansiell leasing.

Oregistrerade inventarier

I Carsmart har du möjligheten att registrera och hålla koll på oregistrerade inventarier som gräsklippare, truckar, skopor, släp eller andra inventarier. I systemet hittar du lätt inventarienummer, var inventarier är och vem som handhar utrustningen.

Kalkyl och bilbeställning

I Carsmarts kalkyl- och beställningsverktyg sätter vi upp riktlinjer för kalkyl och beställning. Förarna kan på egen hand räkna ut vad deras kostnad per månad blir och de har möjligheten att se TCO-kalkyl och netto- eller bruttolöneavdrag. Ni bestämmer vilka faktorer som ska finnas i verktyget.

 

Fördelen för dig som vagnparksadministratör är att du spar tid när förarna själva räknar ut vad olika utrustningsnivåer och bilmodeller kostar. Du behöver bara lägga en beställning och kontakta finansbolag. Verktyget ger dig full kontroll på alla beställningar och flödet från beställning till leverans.

 

Förvaltning av fordonsparken

I Carsmart har du koll på vem som kör bilen, du får automatiskt meddelande om bilar har körförbud, både vagnparksadministratörer och förare kan beställa och spärra drivmedelskort, du kan ställa in kostnadsvarning för exempelvis höga servicekostnader eller höga kostnader för fordonstvätt, du ser enkelt vilka fordon som kostar mest, vilka fordon som används mest – allt på samma ställe.

 

Du följer upp och gör själv förändringar på vagnparken så som att flytta en bil från en förare till en annan eller flytta fordon mellan avdelningar.

Försäljning av bil

När en bil ska bytas ut kan du enkelt sälja den i Carsmart via vår partner BCA. I Carsmart får du full kontroll på försäljningsprocessen i samma system som du administrerar vagnparken. Efter försäljning via BCA eller andra kanaler räknar Carsmart ut totalkostnaden för bilen.

Kommunikation med föraren i Carsmart-appen

I Carsmart ingår en app som avlastar dig som vagnparksadministratör. I appen ser förarna sina kostnader, rapporterar körjournal, får information om när bilen ska besiktigas, spärrar och beställer drivmedelskort, kontaktar vägassistans, försäkringsbolag och ser sina fakturor.

Körjournaler

Vi har integrerat de största körjournalsleverantörerna i Sverige och inrapportering av körjournal sker automatiskt. Har ni inte elektronisk körjournal så rapporterar föraren enkelt sin körjournal i Carsmart-appen.

Koncernens vagnparksverktyg

Samlar du koncernens alla fordon i Carsmart blir det enklare att göra effektiva inköp när du enkelt kan se hur många bilar som ska bytas inom en viss tidsperiod. Det blir också enklare att följa upp omställningen till en fossilfri vagnpark när du ser fördelningen av drivmedelsslag, CO₂ utsläpp och fordonsålder för koncernens alla fordon på ett och samma ställe.

 

Att analysera fordonsrelaterade kostnader i hela koncernen blir också enklare.  När alla utgifter som är kopplade till koncernens fordon finns på ett ställe blir det lättare för dig att hitta exempelvis avvikande kostnader, jämföra vad olika fordon kostar och identifiera vilka bilmodeller som kostar mest.

Kontakta Carsmart

Är du nyfiken, vill komma igång eller har frågor om Carsmart? Börja med att ange din e-postadress!

 • Statistik & rapporter
 • Samlingsfaktura
 • Se originalfakturor
 • Se eventuella körförbud
 • Besiktningskallelser
 • Splittfakturering förare/företag
 • Integrerad körjournal
 • Konteringsunderlag
 • Kostnadsfri support
 • Hjälp med bilpolicy
 • Bränsle- & miljörapporter
 • Leverantörsoberoende