Vit transportbil med två personer från Granitor Electro.

Granitor Electro väljer Carsmart för att hantera sin stora fordonsflotta

Att ha en stor fordonsflotta innebär mycket administration. Det vet Granitor Electro med över 1600 fordon i sin flotta. Som kund hos Carsmart blir det nu enklare för Granitor Electro att hantera sin stora fordonsflotta. Färre fakturor. Inga missade besiktningar. Kostnadsfri support och värdefull statistik.

 

Med en ständigt växande fordonsflotta insåg, el- och teknikföretaget, Granitor Electro att de behöver ett smart och automatiserat system som kan hjälpa till att hantera alla fordon. De sökte efter alternativ på marknaden och hittade en bra lösning hos Carsmart. Carsmart är ett helägt dotterbolag till KG Knutsson AB.

 

Färre fakturor och automatiska kallelser

Administrationen kring en bil är omfattande. Den ska besiktigas, servas och ibland repareras. Det ska betalas för trängselskatter, leasinghyror och drivmedelskostnader, vilket innebär många fakturor från flera olika leverantörer. Med Carsmart kommer antalet fordonsfakturor för Granitor Electro att minska med 95%.

 

Förutom färre fakturor underlättar Carsmart hanteringen av bilen med de många automatiska funktionerna som finns i systemet. Exempelvis skickas besiktningskallelser ut i god tid och eventuella körförbud efter besiktningen syns tydligt i systemet.

 

Statistik för uppföljning

Via statistik som sammanställs i Carsmart går det att skapa en kostnadsuppföljning per bil och exakt utläsa vad fordonet kostar per mil. Carsmart hjälper även Granitor Electro på sin väg till att bli ett mer hållbart företag genom lättillgänglig och utförlig statistik över fordonsparkens utsläpp och miljöpåverkan.

 

– Nu när vi blivit kund hos Carsmart har vi ett systemstöd med full kontroll på alla våra fordon. Vi får bland annat en fullständig översikt över våra fordonsutsläpp, vilka vi aktivt strävar efter att minska i enlighet med vår miljöpolicy. Det känns jättebra att vi blivit kund hos Carsmart. Samarbetet med uppsättningen har fungerat mycket bra, säger Jenny Lindmark, Verksamhetschef fordon på Granitor Electro.

 

Kalkylverktyg för tjänstebil och elektroniska körjournaler

Att välja en ny tjänstebil innebär mycket att räkna fram som exempelvis förmånsvärden och löneavdrag. Därför har Carsmart fått i uppdrag av Granitor Electro att bygga ett skräddarsytt kalkylverktyg. Med verktyget kommer deras anställda kunna räkna ut den totala kostnaden för bilen och även se sina egna kostnader för vald bil innan beställning.

 

Granitor Electro får också tillgång till elektroniska körjournaler via Carsmart. Till exempel registreras varje mil fordonet kör, GPS-positioner och alla drivmedelskostnader. Det blir enkelt att separera kostnader som ska tillfalla föraren privat och kostnader som är företagsspecifika.

 

Granitor Electro har valt ett flexibelt system som kan anpassas efter deras behov och aktuella regelverk kring tjänstebilar och skattelagstiftning. Behöver något klargöras ytterligare svarar Carsmarts kostnadsfria support på alla tänkbara frågor kring drivmedelskort, skadeärenden, förmånsvärden, körjournaler och fakturafrågor. – Det är roligt att skapa så stor nytta med vårt system och förenkla vardagen för våra kunder och samtidigt frigöra tid för dem att lägga på annat, säger Charlotte Reuszner, Key Account Manager på Carsmart.

Kontakta Carsmart

Är du nyfiken, vill komma igång eller har frågor om Carsmart? Börja med att ange din e-postadress!

 • Statistik & rapporter
 • Samlingsfaktura
 • Se originalfakturor
 • Se eventuella körförbud
 • Besiktningskallelser
 • Splittfakturering förare/företag
 • Integrerad körjournal
 • Konteringsunderlag
 • Kostnadsfri support
 • Hjälp med bilpolicy
 • Bränsle- & miljörapporter
 • Leverantörsoberoende